top of page
Zoeken

New York Sour

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022

In New York doen ze dingen nèt even anders. Toen klassieke sours, en dan vooral de whiskey sour, al decennia werden gedronken, besloot een New Yorkse bartender dat het anders moest. Hij maakte een normale whiskey sour maar in plaats van deze simpelweg te garneren met een kers en te serveren, pakte hij een fles rode wijn en topte de whiskey sour ermee af.

Wat ontstond kennen we tegenwoordig als de New York Sour, een veel geziene cocktail op kaarten van betere cocktailbars in de Verenigde Staten.

New York Sour

Ook wij maken graag een New York Sour in onze cocktail truck. Niet alleen omdat hij zo verassend goed smaakt, maar ook omdat het een prachtige cocktail is. De New York Sour is een flexibele cocktail die op veel momenten kan worden gedronken. Door de houterige smaak van whiskey is hij lekker op de wat koudere herfst- en winterdagen, maar door de frisheid van de citroen kan er net zo goed van worden genoten op een warme zomerdag.


Onze New York Sour  • 50ml The Busker Irish single malt, single pot still

  • 35ml Monin Cane Sugar Syrup

  • 35ml citroensap

  • 35ml eiwit

  • 20ml Bouchard Aîné & Fils pinot noir

The Busker Single malt, single pot still, is een whiskey die wordt gelagerd op twee soorten vaten: Bourbon en sherry. Dit geeft deze whiskey een kruidige smaak met een licht zoete afdronk. We gebruiken deze whiskey vanwege de lange afdronk en de kruidigheid, en lichte rokerigheid. Dat maakt 'm perfect voor een whiskey sour, waarin je de whiskey maar ook de zoet-zure tonen wilt proeven.

Door een lichte pinot noir te gebruiken, met een enigszins zoete afdronk, halen we het zoete van de whiskey naar boven. Bouchard Aîne & Fils treed in deze New York Sour niet naar de voorgrond, maar is juist een versterker van de whiskey sour-ervaring.


Time to Shake

Doe de whiskey, suikersiroop, citroensap en eiwit in een shaker. Schud minimaal 15 seconden hard, zodat het eiwit goed opklopt. Voeg ijs toe en schud nogmaals 15 seconden, tot er een frostlaagje op de shaker ontstaat. Schenk dit uit in een tumbler over ijs. Schud de shaker goed uit zodat al het eiwit mooi bovenop komt te liggen. Schenk nu een een scheut (ca. 20ml) van je favoriete rode wijn erover. Elke rode wijn kan, maar over het algemeen werkt een soepele wijn het beste. Cheers!


Wil jij een perfecte New York Sour proeven? Wij komen deze sour, en nog veel meer cocktails, graag voor je shaken op jouw evenement!bottom of page