top of page
Zoeken

Pisco Sour

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022

Eén van onze favoriete sours moet toch wel de Pisco Sour zijn. Deze cocktail is een klassiek voorbeeld van perfecte smaakcombinatie: De kruidige smaak van Pisco gecombineerd met fris limoensap en romig eiwit.


Waar de Pisco Sour in Zuid-Amerika een ongekende populariteit geniet, is deze cocktail in Europa, en zeker in Nederland, een unicum op een drankkaart. Hoewel Peruviaans eten in Nederland in opkomst is, blijven de drankjes dus nog achter. En dat terwijl een Pisco Sour

het perfecte drankje is bij een ceviche!

Pisco Sour; Cocktails; Pisco; Cocktailbar; Cocktail Truck; Cocktail catering; cockctailcatering
Classic Pisco Sours

Pisco is een druivendistillaat die zijn oorsprong waarschijnlijk vindt in Péru. De Chilenen maken ook aanspraak op het culturele eigendom van de drank. Een gevoelig puntje waar een eindeloze discussie aan vastzit. De Pisco die wij gebruiken is een Peruviaanse Pisco, dus dat is de kant die wij gekozen hebben.


Onze Pisco Sour

  • 50 ml Pisco Demonio de los Andes

  • 35 ml limoensap

  • 15 ml suikersiroop

  • 35 ml eiwit

  • IJsblokjes

  • Angostura Bitters
Tacama Wijngaard, Ica, Peru

Wij gebruiken Pisco Demonio de los Andes, een pisco gemaakt met druiven van de zuidelijk gelegen Tacama wijngaard. Deze pisco komt dus niet (zoals de naam doet vermoeden) uit het Andesgebergte. De stoker van de Pisco besloot de naam te gebruiken van een van de meest levendige en tumultueuze figuren van de verovering van Peru, wiens bravoure kan worden vergeleken met die van de drank in de fles: Don Francisco de Carvajal, berucht om zijn slechtheid en wreedheid jegens vriend en vijand, en voor zijn bijzondere vorm van cynisme en gevoel voor humor. De angst die hij inboezemde leverde hem de bijnaam "Demonio de los Andes" op. De stevigheid en kruidigheid van deze Pisco maakt hem perfect voor een heerlijke Pisco Sour. De sterke smaak kan goed opboksen tegen het zuur van deze cocktail.


Time to Shake

Schenk de pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit in een cocktailshaker en schud stevig. Wat je wil is een lekkere schuimlaag op je sour, het beste resultaat behaal je door minimaal 20 seconden hard zijwaarts te schudden. Voeg vervolgens het ijs toe en schud rustig koud. Schenk direct in een tumbler (over ijs) of coupe (geglaceerd) en voeg een paar druppels angostura toe aan de schuimlaag.

Qua garnering is er heel veel mogelijkheden. Wij gebruiken graag een limoenschijfje om het zuur wat omhoog te halen, maar als je meer van kruidig houdt kan je 'm ook afmaken met een gedroogde sinaasappelwedge of zelfs een kaneelstokje.


Heb jij ook zin een een heerlijke Pisco sour? Boek ons dan nu voor je evenement en ontdek deze sour, en nog veel meer verrassende variaties!


Comments


bottom of page